Thursday, February 7, 2013

Terbeli................ @ Hijrah Couture

Habislah...........lari bajet bulan February.

Sebabnya...


Terbeli 2 pasang baju dari Hijrah Couture...(alhamdulillah dah bayar dan tunggu dipos sahaja...*tak sabar*)

Silalah imagine saya duduk ayu dan sopan begitu (kerana tidak akan dilihat dgn mata kasar sampai bebila  :P). This one is: Kurung Modern Fusion *pic ihsan FB Hijrah Couture*
Dan ini...
This one is: Koleksi ALL ABOUT COTTON~PAISLEY SERIES...daku grab sekali dengan shawl dia...pandai2 la kan nak ejas bagi labuh....asalnya saya nak kaler yang di bawah ni tapi dah sold out *nangis* pic ihsan FB Hijrah Couture
Yang ni dah sold out....teringin la nak baju kaler kuning2 sket...jarang pakai kaler cerah *pic ihsan FB Hijrah Couture*
Konon2 end of this year dah planning nak masuk kerja balik, so berdikit2 la mengumpul baju kurung balik untuk dipakai ke opis...

Bajet asal sehelai sebulan. Ni terbeli 2 helai sebulan apa kes.....

*konfiden la kan by end of year dah setel tesis...insya allah doakan...mudah2an amin Ya Rabb....nak masuk kerja cepat letih dah study...*

Student zaman sekarang bukan boleh tengok lecturer dia pakai baju sama ulang-ulang...mesti ada yang menegur...kalau tak menegur, mesti mengumpat dengan kawan sebelah....heh 'puan X tu asik pakai baju sama je aku tengok...boringlah....'

Jadi nak mengurangkan dosa mengumpat tu eloklah saya membuat persediaan rapi...

Masa saya belajar di Uni dulu pun paling suka kelas sorang lecturer yang baju dia sume cantik2...rasa segar je masuk kelas bila tengok penampilan lecturer sangat presentable.

sedikir mengenai Hijrah Couture ni...pertama kali kenal masa baca blog blogger terkenal Fatin Liyana Asri @ honeykoyuki.blogspot.com

Rupanya Hijrah Couture ni nama online dia. Nama butik dia ialah FZ Hijrah...

Laaa FZ Hijrah ke...kalau gitu sejak zaman student dulu lagi saya selalu beli baju butik ni di Kompleks PKNS Shah Alam.

Tak tau pulak ada online boutique sbb selalu pakai walk in je...butiknya pula agak tersorok tapi takde hal sebab baju2 Hijrah Couture ni mmg cantik2 dan cepat je sold out di alam maya esp yang saiz kecik molek.

Last month sekali lagi saya walk in ke butik (sebab dah bajet nak beli sebulan selai baju kurung takdelah semput sangat nak beli banyak2 sekaligus)....belilah selai baju kurung dari material Taffeta...macam kain Shantung jugak rupa dia. Nantilah bila dah pakai baru boleh upload gambar.

Hijrah Couture is famous with their cotton modern, tradisional and fusion kurung...tapi saiz dia gak besar. Saya yang dah sedia kecik pakai SS pun masih besar. Famous blogger yang kelihatan memakai baju2 HC ialah Shea Rasol (my-amethyst) dan Fatin Liyana (honeykoyuki).

Alhamdulillah belian hari ni dapat less banyak jugak sbb HC tengah buat sale sampai 28 February 2013. All three items saya dapat RM350 sahaja (^_^)

Hijrah Couture boleh dilawati di facebook dan juga laman web: www.hijrahcouture.com.

Sekian terima kasih....*bulan depan jangan ngengada nak beli baju kurung lagi sebab bulan ni dah terbeli 2 pasang....*





5 comments:

  1. nice sharing ! best nyaaa
    hai interesting blog! bw~

    ReplyDelete
  2. tq Nurul I (^_^) tq for visiting

    ReplyDelete
  3. Ouch.. lawanyer.. jarang jumpa baju kurung + model yang matching lawa cmni.

    ReplyDelete